Bootleg Betty deinst er niet voor terug om je alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Vol energie vuurt het Nijmeegse vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. De eigentijdse benadering van deze traditionele invloeden resulteert in een herkenbaar geluid dat alles behalve gedateerd is.

Dat is te horen op de debuut-ep Left the Barn die wordt uitgebracht op het label Kroese Records, opgezet door platenzaak Kroese. De uitverkochte releaseshow vormt de aftrap van een tour langs zalen en festivals, waaronder Bevrijdingsfestival Wageningen, Valkhof Festival, W2 en Luxor Live. Met het uitbrengen van een videoclip bij de single A Song Called Wanda – een ode aan rockabillyster Wanda Jackson – zet de band haar tour voort. De liveshow is zo aanstekelijk dat Bootleg Betty al binnen een jaar een uitnodiging krijgt voor Paaspop, Bevrijdingsfestival Zwolle en de Zwarte Cross. Ondertussen schrijft de band verder aan nieuwe liedjes voor een volwaardig album, waarop ze wederom traditionele muziekstijlen zal combineren tot moderne, catchy popmuziek. Van Wanda Jackson tot Katzenjammer en van Big Mama Thornton tot Kitty, Daisy & Lewis.

“Bootleg Betty heeft met Left The Barn een visitekaartje afgegeven om trots op te zijn. In een overvol poplandschap is het moeilijk om op te vallen, maar dit getalenteerde Nijmeegse vijftal heeft alles mee.” – 3voor12 Gelderland

www.bootlegbetty.nl

Bootleg Betty

Karlijn Wolsing               Lead vocals
Daphne Verlinden          Upright bass, backing vocals
Anneke Zeegers             Guitar, banjolele, blues harp, backing vocals
Merel van Oven              Drums
Geena Dee                      Guitar, backing vocals

Contact

Boekingen en informatie: 

info@bootlegbetty.nl

06-51107367