Biografie 

Bootleg Betty deinst er niet voor terug om je alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Vol energie vuurt het Nijmeegse vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. De eigentijdse benadering van deze traditionele invloeden resulteert in een herkenbaar geluid dat alles behalve gedateerd is.

Dat is onder andere te horen op de debuut-ep Left the Barn die wordt uitgebracht op het label Kroese Records, opgezet door platenzaak Kroese. De uitverkochte releaseshow vormt de aftrap van een tour langs zalen en festivals, waaronder Bevrijdingsfestival Wageningen, Valkhof Festival, W2 en Luxor Live. Met het uitbrengen van een videoclip bij de single A Song Called Wanda – een ode aan rockabillyster Wanda Jackson – zet de band haar tour voort. De liveshow is zo aanstekelijk dat Bootleg Betty al binnen een jaar een uitnodigingen krijgt voor Paaspop, Bevrijdingsfestival Zwolle, Festival Mundial, Down the Rabbit Hole en de Zwarte Cross. In 2020 brengen de 5 dames hun nieuwe album Soul Searching uit. Vanwege Corona moet de grote release show, welke in de lente gepland was, verzet worden naar zaterdag 24 oktober. Op 10 juli is er wel een dubbele intieme show in de Groene Engel in Oss welke dient als sneakpeak van Soul Searching.

Over Soul Searching

Qua stijl gaat Bootleg Betty met een sterk been een andere kant uit,

met het andere been blijven ze in hun eigen roots-en rockabilly straatje.

Verwacht een verfrissende wervelwind, 12 nummers met o.a. invloeden van The Beatles, punk-climaxen, hardrock, een volwassen ballad, maar ook humorvolle liedjes over ‘grote-mensen-dingen’. Opgenomen in Galloway Studio in Nijmegen, waar producer en sound engineer Sebastiaan afsloot met de woorden:

‘ Jullie zijn echt gestoord, weet je dat?’

www.bootlegbetty.nl

 

Single 1 mei 2020: Castles In The Sky

 

Op 1 mei 2020 is de eerste single van het album Soul Searching uitgekomen.

 

Kroese Records over Castles In the Sky:

‘ ??????????? ??????? 1 ???

??????????? ????? ???? ??????? ????? ??????? ??? ?????? ?????? ??? ?????? ????? ???

Vandaag, vrijdag 1 mei, brengt de all-female roots band Bootleg Betty haar nieuwe single ‘Castles in the Sky’ uit. Vijf jaar na het uitbrengen van de debuut EP ‘Left the Barn’ is het voor Bootleg Betty hoog tijd om een nieuw muzikaal kindje te maken. Dit gebeurde in de Galloway Studio in Nijmegen. Daar hebben de vijf dames de afgelopen maanden gewerkt aan een verfrissend, eclectisch en volwaardig album waarop ze old school muziekstijlen combineren tot moderne, catchy popmuziek.

Castles in the Sky is de eerste single van dit nieuwe album dat ‘Soul Searching’ gaat heten en later dit jaar wordt uitgebracht. Castles in the Sky is een aanstekelijk en opgewekt nummer en gaat over de maakbaarheid van geluk, per toeval een actueel thema in deze vreemde tijden.

In de afgelopen jaren maakten de bandleden veel mee, onder andere het vertrek van gitariste Imke Loeffen was een grote verandering. Mede onder invloed van de nieuwe gitariste Geena Dee heeft Bootleg Betty een andere sound gekregen, maar blijft de band wel trouw aan haar roots. Qua stijl gaat Bootleg Betty met één sterk been een andere kant uit, met het andere been blijven ze in hun eigen roots- en rockabilly straatje.’

 

 

 

 

www.bootlegbetty.nl

Bootleg Betty

Karlijn Wolsing               Lead vocals
Daphne Verlinden          Upright bass, backing vocals
Anneke Zeegers             Guitar, banjolele, blues harp, backing vocals
Merel van Oven              Drums
Geena Dee                      Guitar, backing vocals

Contact

Boekingen en informatie: 

info@bootlegbetty.nl

06-51107367

 

 

https://youtu.be/_OYR1hn7DNw